Integrated Membrane Operations | In the Food Production | ISBN 9783110284676

Integrated Membrane Operations

In the Food Production

herausgegeben von Alfredo Cassano und Enrico Drioli
Mitwirkende
Herausgegeben vonAlfredo Cassano
Herausgegeben vonEnrico Drioli
Beiträge vonCarla Brazinha
Beiträge vonAlfredo Cassano
Beiträge vonCatherine Charcosset
Beiträge vonCarmela Conidi
Beiträge vonJoao G. Crespo
Beiträge vonF. Petrus Cuperus
Beiträge vonSirshendu De
Beiträge vonEnrico Drioli
Beiträge vonYoussef El Rayess
Beiträge vonA.C.M. (Ton) Franken
Beiträge vonRafiqul Gani
Beiträge vonGenevieve Gésan-Guiziou
Beiträge vonLidietta Giorno
Beiträge vonBining Jiao
Beiträge vonFrank Lipnizki
Beiträge vonPhilip Lutze
Beiträge vonRosalinda Mazzei
Beiträge vonMartine Mietton Peuchot
Beiträge vonSourav Mondal
Beiträge vonMartin Mondor
Beiträge vonGermano Mucchetti
Beiträge vonEmma Piacentini
Beiträge vonHélène Roux-de Balmann
Beiträge vonRené Ruby Figueroa
Beiträge vonIrene Tsibranska
Beiträge vonBartosz Tylkowski
Buchcover Integrated Membrane Operations  | EAN 9783110284676 | ISBN 3-11-028467-7 | ISBN 978-3-11-028467-6

Integrated Membrane Operations

In the Food Production

herausgegeben von Alfredo Cassano und Enrico Drioli
Mitwirkende
Herausgegeben vonAlfredo Cassano
Herausgegeben vonEnrico Drioli
Beiträge vonCarla Brazinha
Beiträge vonAlfredo Cassano
Beiträge vonCatherine Charcosset
Beiträge vonCarmela Conidi
Beiträge vonJoao G. Crespo
Beiträge vonF. Petrus Cuperus
Beiträge vonSirshendu De
Beiträge vonEnrico Drioli
Beiträge vonYoussef El Rayess
Beiträge vonA.C.M. (Ton) Franken
Beiträge vonRafiqul Gani
Beiträge vonGenevieve Gésan-Guiziou
Beiträge vonLidietta Giorno
Beiträge vonBining Jiao
Beiträge vonFrank Lipnizki
Beiträge vonPhilip Lutze
Beiträge vonRosalinda Mazzei
Beiträge vonMartine Mietton Peuchot
Beiträge vonSourav Mondal
Beiträge vonMartin Mondor
Beiträge vonGermano Mucchetti
Beiträge vonEmma Piacentini
Beiträge vonHélène Roux-de Balmann
Beiträge vonRené Ruby Figueroa
Beiträge vonIrene Tsibranska
Beiträge vonBartosz Tylkowski
This comprehensive reference work describes in an instructive manner the combination of different membrane operations such as enzyme membrane reactors (EMR's), microfiltration (MF), ultrafiltration (UF), reverse osmosis (RO), nanofiltration (NF) and osmotic distillation (OD) is studied in order to identify their synergistic effects on the optimization of processes in agro-food productions (fruit juices, wines, milk and vegetable beverages) and wastewater treatments within the process intensification strategy. The introduction to integrated membrane operations is followed by applications in the several industries of the food sector, such as valorization of food processing streams, biocatalytic membrane reactors, and membrane emulsification.