Umkämpftes Essen | Produktion, Handel und Konsum von Lebensmitteln in globalen Kontexten | ISBN 9783525301708

Umkämpftes Essen

Produktion, Handel und Konsum von Lebensmitteln in globalen Kontexten

herausgegeben von Cornelia Reiher und Sarah Ruth Sippel
Mitwirkende
Beiträge vonYou-Kyung Byun
Beiträge vonSonja Ganseforth
Beiträge vonJörg Gertel
Beiträge vonAndreas Grünewald
Beiträge vonMarkus Keck
Beiträge vonElmar Kulke
Beiträge vonErnst Langthaler
Beiträge vonJanka Linke
Beiträge vonSarah May
Beiträge vonPeter Dannenberg
Herausgegeben vonCornelia Reiher
Herausgegeben vonSarah Ruth Sippel
Buchcover Umkämpftes Essen  | EAN 9783525301708 | ISBN 3-525-30170-7 | ISBN 978-3-525-30170-8

Umkämpftes Essen

Produktion, Handel und Konsum von Lebensmitteln in globalen Kontexten

herausgegeben von Cornelia Reiher und Sarah Ruth Sippel
Mitwirkende
Beiträge vonYou-Kyung Byun
Beiträge vonSonja Ganseforth
Beiträge vonJörg Gertel
Beiträge vonAndreas Grünewald
Beiträge vonMarkus Keck
Beiträge vonElmar Kulke
Beiträge vonErnst Langthaler
Beiträge vonJanka Linke
Beiträge vonSarah May
Beiträge vonPeter Dannenberg
Herausgegeben vonCornelia Reiher
Herausgegeben vonSarah Ruth Sippel
This volume is based on empirical case studies from Europe, Asia and Africa, and analyzes the complex power relations in the global food system. The conditions behind the production, trading and consumption of foodstuffs are central themes of modern society. “The Competitive World of Food” analyzes the complex interests and power structures that determine the global food system. This is done using a number of case examples stemming from Europe, Asia and Africa, which are embedded in global relations. This volume shows that the global food system is increasingly being determined by privately financed companies and their specific interests. This makes a public and democratic debate about the future of food all the more important.